http://klassikaraadio.err.ee/helid?main_id=1437183&lang=

13. ja 14. juulil toimub Patarei merekindluse territooriumil rahvusvaheline nterdistsiplinaarne kunsti- ja muusikafestival Patarei Kultuuritolm. Juba kolmandat korda toimuv festival on ellu kutsutud selleks, et kaardistada kohalikku kultuurilist viljelust ja tutvustada ka naabermaade talente. Sel aastal on teemaks “Naabrid ja musoon” Naabrid tähistavad siin Patarei ümberkaudseid piirkondi, Kalamaja, Soomet, Rootsit, Venemaad, kust saabub ka uhke esindus. Samuti käsitletakse naabritena erinevaid muusikažanre kui ka kunstidistsipliine laiemalt. Põhiaur nagu ikka kulub muusika viljelemisele ja nautimisele, seetõttu püsib festivali fookus rõhutatult muusikal. Festivali korraldajaid huvitab, mil moel ja milleks on võimalik muusikat luua ja tarbida. Töötubades ja praktikumides katsetatakse erinevaid lähenemisi muusika loomisele ja jagamisele. Kahe päeva jookusl esineb viiel laval kokku üle 70 bändi ja DJ. Lisaks performance’id, tantsuetendused, töötoad, kunstinäitused, püstitatakse installatsioone, näidatakse kino jne. Festivali tutvustavad peakorraldajad Indrek Spungin ja Tõnis Hiiesalu. (Elis Vesik)

About the author

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>